3. MOBILNOST: ATENE

V sklopu projekta “Empowering NEETs across Europe: a peer learning approach” oziroma “Opolnomočenje NEET-ov po Evropi: razvoj strategij z vrstniki” smo se novembra 2023 odpravili še v Atene. 

Za več informacij o projektu, npr. kdo so NEET-i in kaj smo do novembra že naredili, vas vabimo k ogledu prejšnjih dveh člankov (Madrid in Slovenija).

Zadnja mobilnost nas je torej popeljala v Grčijo. Za razliko od prejšnjih delovnih sestankov v Španiji in Sloveniji smo tokrat imeli nov cilj: priročnik za mladinske delavce smo že spisali, zdaj pa je nastopil čas da smo ga preizkusili. Iz vsakega od štirih sklopov (digitalno, ekonomsko, socialno in demokratično opolnomočenje) smo izbrali po 2 aktivnosti, ki ju je moral vsak partner še enkrat pregledati in potem v predstavitvi poročati o ugotovitvah in dodatnih idejah, preostali 2 aktivnosti iz vsakega področja pa smo dejansko preizkusili.

Delo v Atenah je trajalo od 16. do 21. novembra 2023, vsak dan smo se osredotočili na drugo temo, zadnji dan pa je bil namenjen splošnemu pregledu celotnega projekta in doseženih rezultatov, vsak dan pa smo si prosti večeru seveda lahko vzeli nekaj časa za druženje in raziskovanje mesta.

Ta članek bi lahko bil zelo dolg, a namesto opisovanja vsake preizkušene dejavnosti vam spodaj prilagamo posnetke, kjer vam več o tem delu projekta povedo kar naši NEET-i:

1: Digital empowerment

2: Economic Empowerment

3: Democratic empowerment

4: Social empowermentOmenjeni priročnik pa si lahko ogledate tu: non-formal toolkit.pdf.