Med 31. oktobrom in 4. novembrom se je v Talinu, glavnem mestu Estonije, odvil Forum o mladinski participaciji, ki se ga je udeležil tudi predstavnik Klub koroških študentov.
 
Začetek prvega dneva je bil namenjen spoznavanju med udeleženci, čemur so sledili uradna otvoritev in predavanji o mladinski participaciji, ki sta postavili teoretski okvir za nadaljnji potek foruma. Naslednji dan so bili predstavljeni Strategija mladinskega participacije in primeri dobre prakse, na kar so udeleženci samo raziskovali možnosti mladinske participacije. Zadnji dan je bil namenjen oblikovanju sodelovanj med organizacijami in podelitvi nagrad SALTO.
 
Forum je predstavljal enkratno priložnost za podrobnejše spoznavanje platforme  SALTO za promocijo in podporo pri programih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Njihova spletna stran je zelo pomembno orodje mladinskega dela. Več lahko najdete na spletni strani: https://www.salto-youth.net/about/
 
Vizija Kluba koroških študentov je povezana udejstvovanjem mladih na mednarodni ravni, zato smo veseli, da lahko naši predstavniki na mednarodnih dogodkih, kot je bil ta forum, predstavljajo klub v mednarodnem okolju, navezujejo stike, izmenjujejo dobre prakse in na ta način pripomorejo k delovanju kluba.
 
Utrinki s foruma so zajeti v videu: https://www.youtube.com/watch?v=NeKYjtZGtVM.
 
Anže Šumah, udeleženec foruma
 
Vir fotografije: SALTO