Med 5. in 12.6.2022 sta se predstavnici Kluba koroških študentov Maša in Gaja udeležili usposabljanja z naslovom »Act of Unity« v mestu Martuni v Armeniji. To je bilo 7-dnevno usposabljanje za mladinske delavce in delavke na temo mreženja in grajenja kakovostnih partnerstev v ESC prostovoljskih projektih ter prav tako na temo samega pisanja in organiziranja kakovostnihsolidarnostnih projektov, ki vključujejo mlade z manj priložnostmi. 

Prisotnih je bilo 30 udeležencev iz kar 13 držav; Armenije, Slovenije, Severne Makedonije, Italije, Španije, Belorusije, Francije, Egipta, Gruzije, Ukrajine, Latvije, Turčije in Portugalske; udeleženca iz Maroka pa zaradi težav z vizo žal nista mogla priti.

Udeleženci so se čez dan med seboj povezovali in načrtovali nove skupne projekte in drugačna sodelovanja, ob večerih pa so potekale predstavitve posameznih držav (»Intercultural nights«), kjer sta Gaja in Maša predstavili tudi Slovenijo. 

Kljub napornemu, a zabavnemu delu, časa ni zmanjkalo tudi za kopanje v bližnjem jezeru Sevan, ki je s 1899 metri nadmorske višine, drugo najvišje ležeče jezero na svetu, ter za izlet po Armeniji, med drugim so si ogledali Erevan in samostan Hayravank. 

Najedli so se tudi tradicionalnega armenskega »lavash« kruha in to v isti restavraciji, kjer je nekoč kebab jedla Kim Kardashian.

Še nekaj fotografij...

Vse pravice pridržane. © Agencija Statera

Izjava o zasebnosti

Piškotki