Zaključil se je umetniški natečaj Koroška, kdo si?, ki ga je že organiziral Klub koroških študentov (KKŠ) v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks (KMKC Kompleks) in Galerijo Ravne že tretje leto zapored. Namen natečaja, ki je potekal med 1. marcem in 10. aprilom, je bil mladim koroškim umetnikom ponuditi priložnost, da se predstavijo širši javnost.

Zasedanje žirije v sestavi Anastazija Pirnat, lanskoletna zmagovalka natečaja, Jernej Kožar, predstavnik Galerije Ravne, in Anže Šumah, predstavnik Kluba koroških študentov, je potekalo v četrtek, 22. aprila 2021. Žirija je podrobno preučila vse prispele vloge in po tehtnem premisleku soglasno odločila, da prvo nagrado, to je samostojno razstavo v Galeriji Ravne, podeli Daši Vinšek.

Daša Vinšek (1998) živi Dravogradu in zaključuje študij na ALUO v Ljubljani, smer Unikatno oblikovanje – steklo in keramika. Žirija je v njenih delih prepoznala izhodišča za nadaljnji umetniški razvoj. Predvsem so žirijo prepričala najnovejša dela, v katerih poustvarja splošno stisko vsakdana. Z izjemno subtilnostjo in občutkom med vsemi prijavitelji pokazala najzrelejšo umetniško držo, ki je prepričala žirijo, da ji podeli prvo nagrado – samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2022.

Daša Vinšek o svojih delih: »Moja dela so v materijo preliti občutki in doživetja; jaz. V njihovem osrčju ležita nenehna želja po raziskovanju svojih notranjih prostranosti in želja po kreativnosti. Natančnost in premislek v iskanju avtentičnosti prave forme me vodi med steklom, keramiko in drugimi materiali.«

Še nekaj fotografij...

Vse pravice pridržane. © Agencija Statera

Izjava o zasebnosti

Piškotki